Κέϊκ με αχλάδι
Κέϊκ με αχλάδι

ΥΛΙΚΑ:
  • 30 σαβουαγιάρ
  • 65 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 1/2 κουταλιά του γλ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος
  • 0,3 λίτρα κρέμα γάλακτος
  • 0,3 λίτρα σαντιγύ
  • 1 1/2 κουτ. γλ. ζελατίνα διαλυμένη σε 2 κουτ. σούπας νερό
  • 125 γρ. καρύδια, σε λεπτές φέτες
  • 1 κονσέρβα 400 γρ. αχλάδι, κομμένα σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε μια στρωση σαβουαγιάρ σε ντυμένη φόρμα κέϊκ 23 εκ. Κάντε κρέμα με το βουτυρο και τη ζαχαρη άχνη και μετά προσθέστε τους κρόκους των αυγών και τον καφέ. Χτυπήστε τις κρέμες μαζί ώσπου να σφίξουν και προσθέστε τις στο μείγμα του βουτύρου. Προσθεστε τη διαλυμένη ζελατίνα. Σκεπάστε τα σαβουαγιάρ με το 1/3 του μείγματος της κρέμας. Πασπαλίστε ελαφρά με το 1/3 των καρυδιών και σκεπάστε με τις μισές φετες αχλαδιού. Επαναλάβετε τις στρώσεις. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ και τελειώστε με την υπόλοιπη κρέμα και 1 στρώση καρύδια 1 εκ. Βάλτε στο ψυγείο ώσπου να στερεοποιηθεί. Βγάλτε προσεκτικά από τη φόρμα και βάλτε σε πιατέλα.