Λεμονόπιτα με γιαούρτι
Λεμονόπιτα με γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ:
  • 450 γραμμ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γραμμ. βούτυρο
  • 400 γραμμ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 λεμόνια (ξύσμα)
  • 300 γραμμ. γιαούρτι
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • Για το σιρόπι:
  • 550 γραμμ. ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμός)
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε λίγο το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει και ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε δυνατά για 5΄, να φουσκώσουν και να κρεμώσουν καλά. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά ώστε να απορροφώνται καλά από το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και 2 κ.σ. από το συνολικό αλεύρι. Στη συνέχεια το γιαούρτι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψάκι ?ε διάμετρο 30 ή 32 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφού ψηθεί, αφήνουμε τη λεμονόπιτα να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Από την ώρα που θα πάρει βράση, δεν ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για άλλα 5΄. Με ένα ξυλάκι για σουβλάκι τρυπάμε παντού γύρω γύρω τη λεμονόπιτα (που είναι πλέον κρύα) και λίγο λίγο ρίχνουμε το σιρόπι μέχρι να το πιει όλο. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε.