Αρνάκι πικάντικο
Αρνάκι πικάντικο

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κιλά αρνάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 2 κ.σ. κύμινο
  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. ρίζα τζίντζερ, σε σκόνη
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αρνάκι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες. Ρίχνουμε τα κομμάτια μαζί με τη μαρινάδα σε ένα βαθύ τηγάνι και τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.