Κριθαράκι με σάλτσα ντομάτα
Κριθαράκι με σάλτσα ντομάτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
  • 6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 πακέτο κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες αν έχετε φρέσκιες -Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει -Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι -Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ -Αλατοπιπερώνετε -Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μία δύο βράσεις -Αφού βράσει το μεταφέρετε σε ένα ταψί
-Βράζετε 2 φλυτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί
-Αλατοπιπερώνετε
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει
-Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλίσει
-Σερβίρεται με κεφαλοτύρι