Σούπα με σελινόριζα
Σούπα με σελινόριζα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό σελινόριζα
  • 2-4 καρότα
  • 2-4 κολοκύθια
  • νερό από αυτό που έβρασαν τα λαχανικά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή καθόλου ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 1 στιμμένο λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα λαχανικά. Βάζετε τα λαχανικά στην κατσαρόλα μαζί με λίγο νερό και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε χύτρα ταχύτητας τοποθετήστε τα λαχανικά πάνω από το καλαθάκι αφού γεμίσετε με λίγο νερό τον πάτο της χύτρας, αρκούν μόνο 20 λεπτά στην χύτρα ταχύτητας. Αφού βράζετε τα λαχανικά και πριν να κρυώσουν, τα βάζετε κατ? ευθείαν από την κατσαρόλα στο μπλέντερ μαζί με 2 μεγάλες κουτάλες από το νερό που έβρασαν μαζί τα λαχανικά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα συστατικά και συνεχίζετε την ανάμειξη μέχρι να ομογενοποιηθούν σε σούπα. Προσθέτετε νερό ανάλογα με το πόσο πυκνή ή αραιή την προτιμάτε. Χρησιμοποιήστε περίπου 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ ανά μερίδα ανάλογα με το πώς την προτιμάτε. Επίσης η ποσότητα λεμονιού που θα προσθέσετε εξαρτάται από το πόσο ξινή σας αρέσει να είναι η σούπα. Συστήνεται να βάζετε λίγο λίγο το τζίντζερ και το λεμόνι και να δοκιμάζετε ανά τακτά διαστήματα για να είστε σίγουροι ότι θα βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εσάς!