Το   In-Gourmet   σε   55   γλώσσες    In-Gourmet   in   55   languages

































ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό)
  • 2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
Χορτόψωμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τα ανακατεύουμε όλα καλά και τα στρώνουμε σε λαμαρίνα κανονικής (οικογενιακής) ηλεκτρικής κουζίνας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για μία ώρα. (και κάτι ίσως). Αν θέλουμε γίνεται και με φάριν απ, οπότε αφαιρούμε τα διογκωτικά (μπέικινγκ και σόδα). ...














Kρητική και μεσογειακή διατροφή κόντρα στη παχυσαρκία !













Γίδα κοκκινιστή
Γίδα κοκκινιστή
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλο γιδα απο σπαλα χωρις λιπος
  • 1 πουμαρο ή ντοματα φρεσκια
  • αλατι, πιπερι, παπρικα γλυκια, μπαχαρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καταρχην τα κομματακια του κρεατος θα τα βαλετε για μια ωρα μεσα σε νερο με το ξυδι για να φυγει η μυρωδια. Μετα θα ...
Μια πιο ισορροπημένη διατροφή μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική για τα παιδιά με υπερκινητικότητα
Μια πιο ισορροπημένη διατροφή θα μπορούσε να αποδειχτεί ευεργετική για τα παιδιά με υπερκινητικότητα, ...
ΥΛΙΚΑ:
  • Φλούδες από 1 πορτοκάλι
  • 50 ml νερό
Κρέμ καραμελέ με πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Με τη βοήθεια ενός πίλερ αφαιρούμε προσεχτικά τη φλούδα από το πορτοκάλι με προσοχή να πάρουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος και όχι το εσωτερικό πικρό ...

ΥΛΙΚΑ:
  • Για το χοιρινό καρέ
  • 1 κιλό χοιρινό καρέ, με κόκαλο
Χοιρινό καρέ στον φούρνο με λαχανικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το χοιρινό καρέ Μαρινάρουμε το χοιρινό καρέ στην άλμη για 24 ώρες, διατηρώντας στο ψυγείο. Αποσύρουμε από την άλμη ...



22 Ιανουαρίου 2025





Έλληνας που ζει στο Λονδίνο παρασκευάζει τυλιχτό με γύρο... 4 κιλά και τρελαίνει τους Βρετανούς Λονδίνο.- Μετανάστευσε από την Κεφαλονιά στο Λονδίνο πριν από επτά χρόνια, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Παρά τις δυσκολίες κατάφερε να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση, ένα σουβλατζίδικο/γυράδικο και σε μικρό χρονικό διάστημα, κέρδισε με τις γεύσεις του και το ελληνικό ταπεραμέντο του, τους Βρετανούς. Ο Ηλίας Γεωργάτος παρασκευάζει γύρους σάντουιτς, που όχι μόνο έχουν αυθεντική ελληνική γεύση, αλλά ζυγίζουν μέχρι και τέσσερα κιλά, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ και προκαλώντας το ενδιαφέρον των πελάτων του. «Έφυγα από την Ελλάδα το 2018, ενώ βρισκόταν σε βαθιά οικονομική κρίση. Πριν από 3,5 χρόνια, αποφάσισα να ανοίξω τον "Pittagoras", το όνομα είναι ένα έξυπνο λογοπαίγνιο που προσελκύει το ενδιαφέρον. Δεν είναι όμως το μόνο που προσελκύει τους πελάτες μας. Πρόσφατα, προσθέσαμε στο μενού μας έναν "γίγας γύρο" 4 κιλών ως πρόκληση. Όποιος μπορέσει να τον φάει μέσα σε 15 λεπτά, τον απολαμβάνει δωρεάν. Διαφορετικά, κοστίζει 50 λίρες. Ανέβασα μάλιστα την πρόκληση στο TikTok και το Instagram, και έχει γίνει χαμός! Ο κόσμος ενθουσιάστηκε, και είμαι ευγνώμων για τη θερμή υποδοχή που μας δίνουν συνεχώς», εξηγεί ο Ηλίας Γεωργάτος και επισημαίνει πως, «από την πρώτη στιγμή, οι Άγγλοι αγκάλιασαν τόσο εμάς όσο και το φαγητό μας. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχω βιώσει ούτε μία στιγμή ρατσισμού. Αντιθέτως, πολλοί πελάτες μας, που ...

20 Νοεμβρίου 2024

Σουηδή υπουργός πάσχει από?μπανανοφοβία




Στοκχόλμη.- Σουηδή υπουργός εξομολογήθηκε οτι έχει πρόβλημα με τις... μπανάνες και οτι πάσχει απο «την πιο περίεργη φοβία στον κόσμο». Σύμφωνα με τον Guardian, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν αποκαλύπτουν ότι το προσωπικό της έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα έρθει σε επαφή με το φρούτο! Σε μιά περίπτωση αναφέρεται ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν ίχνη μπανάνας σε χώρο » όπου πρόκειται να εχει υπηρεσιακή συνάντηση, λόγω «έντονης αλλεργίας». Συνεργάτες της,που προετοίμαζαν την συμμετοχή της σε συνέδριο έγραφαν «θα διασφαλίσουμε ώστε να μην υπάρχουν μπανάνες ». Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, δήλωσε ότι το πρόβλημα της Μπράντμπεργκ δεν επηρέασε το κυβερνητικό έργο. «Σέβομαι τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές φοβίες», δήλωσε. «Με ενοχλεί όταν υποβιβάζεται η φοβία ενός υπουργού που εργάζεται σκληρά στο υπουργικό συμβούλιο και οι άνθρωποι το κοροϊδεύουν». Η ίδια η Μπράντμπεργκ είχε παραδεχτεί στην Expressen ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα για το οποίο «λάμβανε βοήθεια από επαγγελματία». ...

28 Ιουλίου 2024

Ποια είναι τα μυστικά τής μακροζωίας της Γιαγιά 104 ετών συνεχίζει να ψαρεύει καθημερινά αστακούς




Αγκούστα.- Η 104χρονη Virginia Oliver από το Μέιν των ΗΠΑ ψαρεύει αστακούς εδώ και περίπου έναν αιώνα. Αυτή η ιδιότητά της την έχει κάνει διάσημη με το όνομα «Lobster Lady». Παρά την ηλικία της, είναι έτοιμη να συνεχίσει αυτή την ενασχόληση, μιας και ανανέωσε την εμπορική της άδεια αστακού για τη φετινή σεζόν, η οποία συνήθως διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο: «Δεν πρόκειται να αποσυρθώ, θα το κάνω αυτό μέχρι να πεθάνω. Μου αρέσει να βρίσκομαι έξω στο νερό και να είμαι το αφεντικό του εαυτού μου» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της. Αυτοί είναι και μερικοί από τους λόγους που έχει καταφέρει να πατήσει τα 100. Γεννημένη στις 6 Ιουνίου 1920, η Virginia Oliver έγινε διάσημη σε αυτή την ηλικία ορόσημο, όταν ηταν η πρωταγωνίστρια ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Conversations with The Lobster Lady» (Συνομιλίες με την κυρία των αστακών). Εργάζεται με τον 81χρονο γιο της Μάξγουελ στο σκάφος «Virginia», το οποίο πήρε το όνομά της, καθώς ρίχνουν αστακοπαγίδες στις ακτές του Ρόκλαντ, στο Μέιν. Πρόσφατα έκλεισε τα 104 της χρόνια. Ξεκίνησε να ασχολείται με το ψάρεμα των αστακών σε ηλικία 8 ετών, μαθαίνοντας από τον πατέρα της, και στη συνέχεια δουλεύοντας στο πλευρό τού εκλιπόντος συζύγου της. Ήταν εξαιρετικά σπάνιο τότε για τις γυναίκες να κάνουν αυτή τη δουλειά. Τώρα γεμίζει τις σακούλες με τα δολώματα ...

24 Μαίου 2024

Η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με γνωστική παρακμή και εγκεφαλικό




Bοστώνη.--

Η κατανάλωση περισσότερων υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, όπως αναψυκτικά, πατατάκια και μπισκότα, μπορεί να συνδέεται με αυξημένα προβλήματα μνήμης και με εγκεφαλικά επεισόδια, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό τεύχος του περιοδικού της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας «Neurology».
Οι ερευνητές παρακολούθησαν για διάστημα περίπου έντεκα χρόνων 30.239 άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω.
Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με το τι έτρωγαν και έπιναν και οι ερευνητές προσδιόρισαν πόσα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα κατανάλωναν υπολογίζοντας τα γραμμάρια ανά ημέρα για να δημιουργήσουν ένα ποσοστό της ημερήσιας διατροφής τους.
Το ποσοστό αυτό υπολογίστηκε σε τέσσερις ομάδες τροφίμων, που κυμαίνονταν από τα λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα ως τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα.
Από το σύνολο των συμμετεχόντων οι ερευνητές εξέτασαν 14.175 συμμετέχοντες για γνωστική παρακμή και 20.243 συμμετέχοντες για εγκεφαλικό επεισόδιο. Και οι δύο ομάδες δεν είχαν ιστορικό αυτών των ασθενειών.
Μέχρι το τέλος της μελέτης, 768 άτομα διαγνώστηκαν με γνωστική εξασθένηση και 1.108 είχαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.
Όπως διαπιστώθηκε, η αύξηση κατά 10% στην ποσότητα των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων που καταναλώνονταν σχετιζόταν με 16% υψηλότερο κίνδυνο γνωστικής διαταραχής, ενώ η κατανάλωση περισσότερων μη επεξεργασμένων ή ελάχιστα επεξεργασμένων τροφίμων συνδεόταν με 12% χαμηλότερο κίνδυνο γνωστικής εξασθένησης.
Επιπλέον, η μεγαλύτερη πρόσληψη εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων συνδεόταν με 8% αύξηση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ η μεγαλύτερη πρόσληψη μη επεξεργασμένων ή ελάχιστα επεξεργασμένων τροφίμων συνδεόταν με 9% μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι η μελέτη ...

10 Μαρτίου 2024

Έρευνα

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα όπως μπισκότα, κέικ, γλυκά είναι βλαβερά σαν το κάπνισμα και συνδέονται με 32 ασθένειες




Μελβούρνη.-

Η διατροφή, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα ,μπορεί να είναι επιβλαβής για κάθε μέρος του σώματος, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα.
Η κατανάλωση πολλών τροφίμων, όπως τα έτοιμα γεύματα, τα ζαχαρούχα δημητριακά και το ψωμί μαζικής παραγωγής, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης 32 προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου, του διαβήτη τύπου 2 και των διαταραχών της ψυχικής υγείας.
Συχνά τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη και χαμηλά σε βιταμίνες και φυτικές ίνες τρόφιμα, οι ερευνητές βρήκαν πειστικές αποδείξεις ότι η υψηλότερη κατανάλωσή τους συνδέεται με 50% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ανάλυση στοιχείων που αφορούσε 10 εκατομμύρια ανθρώπους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν περισσότερο τέτοιες τροφές είχαν 40 έως 66% αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις. Είχαν επίσης σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με παχυσαρκία, πνευμονικές παθήσεις και προβλήματα ύπνου.
Παρομοιάζοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα με το κάπνισμα, οι ερευνητές έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και τόνισαν πως είναι απαραίτητες οι παρεμβάσεις των κυβερνήσεων. Προτείνουν μάλιστα στα τρόφιμα να επισημαίνεται ότι είναι «υπερ-επεξεργασμένα».
Τέτοια τρόφιμα είναι εκείνα που συνήθως τα αγοράζουμε έτοιμα και είναι προμαγειρεμένα. Συνήθως σε αυτά περιέχονται χημικές και χρωστικές ουσίες, γλυκαντικά και συντηρητικά που παρατείνουν τη διάρκεια ζωής.
«Θα πρέπει να τεθούν περιορισμοί στη διαφήμιση και να απαγορευτούν οι πωλήσεις "μέσα ή κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία», ...

ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ