Το   In-Gourmet   σε   55   γλώσσες    In-Gourmet   in   55   languages





























ΥΛΙΚΑ:
  • 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. Χωριό Λιωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 7 αυγά
Παραδοσιακή βασιλόπιτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε στο μίξερ το Χωριό Λιωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των 6 αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, τη βανίλια, το χυμό και το κονιάκ. Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Στο μίγμα των κρόκων προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι ...














Kρητική και μεσογειακή διατροφή κόντρα στη παχυσαρκία !













Πάπια με πορτοκάλι και μέλι
Πάπια με πορτοκάλι και μέλι
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πάπια
  • 4 πορτοκάλια
  • 3 μήλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε την πάπια μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα μήλα, ...
Μια πιο ισορροπημένη διατροφή μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική για τα παιδιά με υπερκινητικότητα
Μια πιο ισορροπημένη διατροφή θα μπορούσε να αποδειχτεί ευεργετική για τα παιδιά με υπερκινητικότητα, ...
ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
Τούρτα με μελομακάρονα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για την τούρτα

Σε ένα μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, , το ξύσμα από το πορτοκάλι και χτυπάμε ...
ΥΛΙΚΑ:
  • 650 γρ. βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών
Κουραμπιέδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε με τα αμύγδαλα που πρέπει να είναι ξεφλουδισμένα γι΄αυτό ή τα αγοράζουμε έτοιμα ή τα ξεφλουδίζουμε εμείς. Τα βάζουμε ...



20 Νοεμβρίου 2024

Σουηδή υπουργός πάσχει από?μπανανοφοβία




Στοκχόλμη.- Σουηδή υπουργός εξομολογήθηκε οτι έχει πρόβλημα με τις... μπανάνες και οτι πάσχει απο «την πιο περίεργη φοβία στον κόσμο». Σύμφωνα με τον Guardian, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν αποκαλύπτουν ότι το προσωπικό της έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα έρθει σε επαφή με το φρούτο! Σε μιά περίπτωση αναφέρεται ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν ίχνη μπανάνας σε χώρο » όπου πρόκειται να εχει υπηρεσιακή συνάντηση, λόγω «έντονης αλλεργίας». Συνεργάτες της,που προετοίμαζαν την συμμετοχή της σε συνέδριο έγραφαν «θα διασφαλίσουμε ώστε να μην υπάρχουν μπανάνες ». Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, δήλωσε ότι το πρόβλημα της Μπράντμπεργκ δεν επηρέασε το κυβερνητικό έργο. «Σέβομαι τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές φοβίες», δήλωσε. «Με ενοχλεί όταν υποβιβάζεται η φοβία ενός υπουργού που εργάζεται σκληρά στο υπουργικό συμβούλιο και οι άνθρωποι το κοροϊδεύουν». Η ίδια η Μπράντμπεργκ είχε παραδεχτεί στην Expressen ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα για το οποίο «λάμβανε βοήθεια από επαγγελματία». ...

28 Ιουλίου 2024

Ποια είναι τα μυστικά τής μακροζωίας της Γιαγιά 104 ετών συνεχίζει να ψαρεύει καθημερινά αστακούς




Αγκούστα.- Η 104χρονη Virginia Oliver από το Μέιν των ΗΠΑ ψαρεύει αστακούς εδώ και περίπου έναν αιώνα. Αυτή η ιδιότητά της την έχει κάνει διάσημη με το όνομα «Lobster Lady». Παρά την ηλικία της, είναι έτοιμη να συνεχίσει αυτή την ενασχόληση, μιας και ανανέωσε την εμπορική της άδεια αστακού για τη φετινή σεζόν, η οποία συνήθως διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο: «Δεν πρόκειται να αποσυρθώ, θα το κάνω αυτό μέχρι να πεθάνω. Μου αρέσει να βρίσκομαι έξω στο νερό και να είμαι το αφεντικό του εαυτού μου» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της. Αυτοί είναι και μερικοί από τους λόγους που έχει καταφέρει να πατήσει τα 100. Γεννημένη στις 6 Ιουνίου 1920, η Virginia Oliver έγινε διάσημη σε αυτή την ηλικία ορόσημο, όταν ηταν η πρωταγωνίστρια ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Conversations with The Lobster Lady» (Συνομιλίες με την κυρία των αστακών). Εργάζεται με τον 81χρονο γιο της Μάξγουελ στο σκάφος «Virginia», το οποίο πήρε το όνομά της, καθώς ρίχνουν αστακοπαγίδες στις ακτές του Ρόκλαντ, στο Μέιν. Πρόσφατα έκλεισε τα 104 της χρόνια. Ξεκίνησε να ασχολείται με το ψάρεμα των αστακών σε ηλικία 8 ετών, μαθαίνοντας από τον πατέρα της, και στη συνέχεια δουλεύοντας στο πλευρό τού εκλιπόντος συζύγου της. Ήταν εξαιρετικά σπάνιο τότε για τις γυναίκες να κάνουν αυτή τη δουλειά. Τώρα γεμίζει τις σακούλες με τα δολώματα ...

24 Μαίου 2024

Η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με γνωστική παρακμή και εγκεφαλικό




Bοστώνη.--

Η κατανάλωση περισσότερων υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, όπως αναψυκτικά, πατατάκια και μπισκότα, μπορεί να συνδέεται με αυξημένα προβλήματα μνήμης και με εγκεφαλικά επεισόδια, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό τεύχος του περιοδικού της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας «Neurology».
Οι ερευνητές παρακολούθησαν για διάστημα περίπου έντεκα χρόνων 30.239 άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω.
Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με το τι έτρωγαν και έπιναν και οι ερευνητές προσδιόρισαν πόσα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα κατανάλωναν υπολογίζοντας τα γραμμάρια ανά ημέρα για να δημιουργήσουν ένα ποσοστό της ημερήσιας διατροφής τους.
Το ποσοστό αυτό υπολογίστηκε σε τέσσερις ομάδες τροφίμων, που κυμαίνονταν από τα λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα ως τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα.
Από το σύνολο των συμμετεχόντων οι ερευνητές εξέτασαν 14.175 συμμετέχοντες για γνωστική παρακμή και 20.243 συμμετέχοντες για εγκεφαλικό επεισόδιο. Και οι δύο ομάδες δεν είχαν ιστορικό αυτών των ασθενειών.
Μέχρι το τέλος της μελέτης, 768 άτομα διαγνώστηκαν με γνωστική εξασθένηση και 1.108 είχαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.
Όπως διαπιστώθηκε, η αύξηση κατά 10% στην ποσότητα των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων που καταναλώνονταν σχετιζόταν με 16% υψηλότερο κίνδυνο γνωστικής διαταραχής, ενώ η κατανάλωση περισσότερων μη επεξεργασμένων ή ελάχιστα επεξεργασμένων τροφίμων συνδεόταν με 12% χαμηλότερο κίνδυνο γνωστικής εξασθένησης.
Επιπλέον, η μεγαλύτερη πρόσληψη εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων συνδεόταν με 8% αύξηση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ η μεγαλύτερη πρόσληψη μη επεξεργασμένων ή ελάχιστα επεξεργασμένων τροφίμων συνδεόταν με 9% μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι η μελέτη ...

10 Μαρτίου 2024

Έρευνα

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα όπως μπισκότα, κέικ, γλυκά είναι βλαβερά σαν το κάπνισμα και συνδέονται με 32 ασθένειες




Μελβούρνη.-

Η διατροφή, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα ,μπορεί να είναι επιβλαβής για κάθε μέρος του σώματος, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα.
Η κατανάλωση πολλών τροφίμων, όπως τα έτοιμα γεύματα, τα ζαχαρούχα δημητριακά και το ψωμί μαζικής παραγωγής, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης 32 προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου, του διαβήτη τύπου 2 και των διαταραχών της ψυχικής υγείας.
Συχνά τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη και χαμηλά σε βιταμίνες και φυτικές ίνες τρόφιμα, οι ερευνητές βρήκαν πειστικές αποδείξεις ότι η υψηλότερη κατανάλωσή τους συνδέεται με 50% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ανάλυση στοιχείων που αφορούσε 10 εκατομμύρια ανθρώπους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν περισσότερο τέτοιες τροφές είχαν 40 έως 66% αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις. Είχαν επίσης σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με παχυσαρκία, πνευμονικές παθήσεις και προβλήματα ύπνου.
Παρομοιάζοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα με το κάπνισμα, οι ερευνητές έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και τόνισαν πως είναι απαραίτητες οι παρεμβάσεις των κυβερνήσεων. Προτείνουν μάλιστα στα τρόφιμα να επισημαίνεται ότι είναι «υπερ-επεξεργασμένα».
Τέτοια τρόφιμα είναι εκείνα που συνήθως τα αγοράζουμε έτοιμα και είναι προμαγειρεμένα. Συνήθως σε αυτά περιέχονται χημικές και χρωστικές ουσίες, γλυκαντικά και συντηρητικά που παρατείνουν τη διάρκεια ζωής.
«Θα πρέπει να τεθούν περιορισμοί στη διαφήμιση και να απαγορευτούν οι πωλήσεις "μέσα ή κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία», ...

20 Ιανουαρίου 2024

ερευνάται αν ειναι επιβλαβή για την υγεία

Επιστήμονες βρήκαν περίπου 250.000 νανοπλαστικά σωματίδια σε ένα λίτρο εμφιαλωμένου νερού




Κολούμπια.-
Το μέσο λίτρο εμφιαλωμένου νερού έχει σχεδόν ένα τέταρτο εκατομμύριο αόρατα κομμάτια από μικροσκοπικάπλαστικά, τα οποία ανιχνεύθηκαν και κατηγοριοποιήθηκαν για πρώτη φορά με μικροσκόπιο χρησιμοποιώντας διπλό λέιζερ.
Οι επιστήμονες υπολόγιζαν από καιρό ότι υπήρχαν πολλά μικροσκοπικά πλαστικά, αλλά μέχρι οι ερευνητές στα Πανεπιστήμια της Κολούμπια και του Ράτγκερς να κάνουν τους υπολογισμούς τους, δεν ήξεραν πόσα ή τι είδους.
Εξετάζοντας πέντε δείγματα το καθένα από τις τρεις κοινές μάρκες εμφιαλωμένου νερού, οι ερευνητές βρήκαν ότι τα επίπεδα των σωματιδίων κυμαίνονταν από 110.000 έως 400.000 ανά λίτρο, κατά μέσο όρο σε περίπου 240.000, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences.
Πρόκειται για σωματίδια που έχουν μέγεθος μικρότερο από ένα μικρό (εκατομμυριοστό του μέτρου). Μια ανθρώπινη τρίχα έχει πλάτος περίπου 83 μικρά.
Προηγούμενες μελέτες εξέτασαν ελαφρώς μεγαλύτερα μικροπλαστικά. Περίπου 10 έως 100 φορές περισσότερα νανοπλαστικά από τα μικροπλαστικά ανακαλύφθηκαν στο εμφιαλωμένο νερό, σύμφωνα με τη μελέτη.
Μεγάλο μέρος του πλαστικού φαίνεται να προέρχεται από το ίδιο το μπουκάλι και το φίλτρο μεμβράνης αντίστροφης όσμωσης που χρησιμοποιείται για να κρατήσει μακριά άλλους ρύπους, δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Naixin Qian, φυσικοχημικός από το Κολούμπια. Δεν αποκάλυψε τις τρεις μάρκες επειδή οι ερευνητές θέλουν περισσότερα δείγματα προτού ξεχωρίσουν μια μάρκα και θέλουν να μελετήσουν περισσότερες μάρκες. Ωστόσο, είπε ότι ήταν κοινές και τις αγόρασαν στα WalMart.
Οι ερευνητές ακόμα δεν μπορούν ...

ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ