01 Αυγούστου 2023

Είναι το πιο δύσκολο στον κόσμο για να βρεις τραπέζι
Το ταπεινό εστιατόριο με λίστα αναμονής 4 ετών


Λονδίνο.-
Μια ταπεινή παμπ στην Αγγλία έχει ανακηρυχθεί το πιο δύσκολο εστιατόριο στον κόσμο για να βρεις τραπέζι ? ξεπερνώντας ακόμη και τα διάσημα μαγαζιά της Νέας Υόρκης. Το The Bank Tavern βρίσκεται στο Μπρίστολ, δυόμισι ώρες από το Λονδίνο, και αυτή τη στιγμή διαθέτει μια λίστα αναμονής τεσσάρων ετών, σύμφωνα με έρευνα.
Διάσημο για τα ψητά του, η λίστα αναμονής του μικρού τοπικού εστιατορίου αφορά συγκεκριμένα το κυριακάτικο γεύμα του. Το εξαιρετικά δημοφιλές μενού αποτελείται συνήθως από μοσχαρίσιο κρέας, χοιρινή κοιλιά αργομαγειρεμένη, ψητό αρνίσιο μπούτι με μέλι και δεντρολίβανο και ψωμί με φακές και λαχανικά.
Οι επιλογές για επιδόρπιο αποτελούνται από μια pavlova φράουλας και λευκής σοκολάτας, μια τάρτα limoncello και μια pannacotta γιαουρτιού βατόμουρου.
Ένα γεύμα τριών πιάτων κοστίζει λογικά 35 δολάρια ή 56 δολάρια για δύο άτομα. Στην ιστοσελίδα του, οι πελάτες ενημερώνονται ότι οι κρατήσεις για τα κυριακάτικα δείπνα έχουν κλείσει «για το ορατό μέλλον». Εν τω μεταξύ, η δεύτερη πιο δύσκολη επιλογή για κράτηση βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.
Πρόκειται για το εστιατόριο Damon Baehrel,στον συνοικισμό Earlton . Το μενού, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την κουζίνα Native Harvest, είναι μια εμπειρία πέντε και πλέον ωρών και η τιμή του αγγίζει τα 525 δολάρια ανά άτομο.
Το εστιατόριο αυτό εχει λίστα αναμονής περίπου ενός έτους.