Φακές με κάρυ
Φακές με κάρυ

ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. φακές
  • 3 τομάτες
  • 1 πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κουτ. καφέ κύμινο σε σκόνη
  • 1 κομματάκι κανέλλα
  • 1 κουτ. σούπας κάρυ σε σκόνη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πράσινο λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ματσάκι μαιντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις ξαναβράζουμε για 30 λεπτά. Τις ξαναστραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη κανέλλα και το κύμινο. Προσθέτουμε τις φακές, τις τομάτες ξεφλουδισμένες χωρις τα σπόρια τους και ψιλοκομμένες, προσθέτουμε επίσης όση πιπεριά θέλουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Τα ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά.