Κρέμα βανίλια
Κρέμα βανίλια

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 αυγά
  • ελάχιστο αλάτι
  • λίγη βανίλια
  • 3 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα ζεστό
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη , το αλάτι και τη βανίλια. Ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Αδειάζετε το μίγμα σε μικρή κατσαρόλα και τη βάζετε μέσα σε μεγαλύτερη με νερό να σιγοβράζει. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Βγάζετε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Σερβίρεται παγωμένη.