Ομελέτα με χορταρικά
Ομελέτα με χορταρικά

ΥΛΙΚΑ:
  • 3 αυγά
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι
  • 1/2 κουτ. γλυκού βασιλικό
  • 1/8 κουτ. γλυκού ξερό δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • λίγα φύλλα μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο. Όταν ασπράδι και κρόκος γίνουν μίγμα και φουσκώσουν προσθέτουμε το γιαούρτι, το μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, το βασιλικό, το δεντρολίβανο και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε όλα καλά. Ζεσταίνουμε εν τω μεταξύ στο τηγάνι το βούτυρο. Όταν κάψει ρίχνουμε το μίγμα της ομελέτας και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Αφού ψηθεί η κάτω πλευρά γυρίζουμε την ομελέτα για να ψηθεί και η άλλη πλευρά της. Σερβίρουμε από το τηγάνι στο πιάτο γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού.