Πατάτες γιαχνί
Πατάτες γιαχνί

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κούπα λάδι
  • 2/3 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε κομματάκια
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 κούπα ζωμό κρέατος ή νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού και τις ανακατεύουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι, ρίχνουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και τις πατάτες. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες και να μείνουν με ελάχιστη πηχτή σάλτσα.