Τας - κεμπάπ
Τας - κεμπάπ

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές
  • 5 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 750 γρ. ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε φέτες
  • 3/4 φλυτζανιού βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • ρίγανη, μαϊντανός ψιλοκομμένος, κύμινο
  • σπυριά πιπεριού, πιπέρι, αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το κρέας,τις πιπεριές,τις ντομάτες,το κρεμμύδι,το μαϊντανό,τη ρίγανη,το κύμινο,τα πιπέρια και το αλάτι και τα βάζουμε όλα μαζί σε πήλινο γιουβέτσι. Προσθέτουμε το βούτυρο ή το λάδι και τα σκεπάζουμε με τις φέτες της πατάτας. Σκεπάζουμε το γιουβέτσι με λαδόκολλα που την δένουμε γύρω γύρω με σπάγγο. Ψήνουμε το φαγητό στους 200 C επί 2-2 1/2 ώρες. Σερβίρουμε το κρέας με πιλάφι.