Πικάντικο γκούλας με μοσχάρι
Πικάντικο γκούλας με μοσχάρι

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλο μοσχάρι
  • 1 κ.σ. μανιτάρια
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 κ.γλ. ηλιόσποροι
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
  • 420 γρ. ντοματάκια (κονσέρβα)
  • 150 ml. ζωμός κρέατος
  • 150 ml. κρέμα γάλακτος με λιγο χυμό λεμονιού
  • λίγο μαιντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι και "τηγανίζω" τους ηλιόσπορους μέχρι να ροδίσουν. Αλευρώνω το μοσχάρι και το τηγανίζω σε αλλο τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Σε ένα άλλο τηγάνι, τσιγαρίζω το κρεμμύδι και προσθέτω τη γλυκιά και τη καυτερή πάπρικα. Σε μια κατσαρόλα, βάζω το μοσχάρι, το κρεμμύδι, τους ηλιόσπορους, τα ντοματάκια, το ζωμό, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Σιγοβράζω για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρω σε πιάτα με λίγη κρέμα γάλακτος, από πάνω μαιντανό και πάπρικα.