Κρεατόσουπα με κριθάρακι
Κρεατόσουπα με κριθάρακι

ΥΛΙΚΑ:
  • 4-5 κόκαλα μοσχαρίσια με λίγο ψαχνό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 φλ. κριθαράκι ψιλό
  • ? φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για την κρεατόσουπα, πλένουμε πρώτα τα κόκαλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει. Αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά εκτός από την ντομάτα. Τα ρίχνουμε στη σούπα, προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι, στην κρεατόσουπα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό. Ξεκοκαλίζουμε όλο το κρέας από τα κόκαλα, πετάμε τα κόκαλα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρέας στη σούπα. Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμόνι.