Φασόλια με σπανάκι
Φασόλια με σπανάκι
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 ματσάκι άνηθο
- 2-3 κρεμμύδια ξερά
- 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες και αποφλοιωμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- κοκκινοπίπερο καυτερό
- 2 φύλλα δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε τα φασόλια 10-12 ώρες πριν. Τα βράζουμε με λίγο αλάτι ως συνήθως. Προσέχουμε να μη λιώσουν. Εχουμε καθαρίσει και πλύνει το σπανάκι. Το κόβουμε σε τρία ή στα τέσσερα. Το ζεματίζουμε σε βραστό νερό με ελάχιστο αλάτι και το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και μέσα σε αυτό παρασκευάζουμε τη σάλτσα. Στραγγίζουμε τα φασόλια εάν έχουν πολλά ζουμιά και το σπανάκι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και όταν η σάλτσα "δέσει" αποσύρουμε. Τρώγονται με πιρούνι και όχι με κουτάλι.