'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Κουνουπίδι με ζυμαρικά
Κουνουπίδι με ζυμαρικά

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 μέτριο κουνουπίδι ή 1 1/2 μπρόκολο
  • 1/2 πακέτο πέννες
  • 700 ml πλήρες γάλα
  • 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και κόβουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι μας. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό και ρίχνουμε μέσα για 7 λεπτά το πλυμμένο καλά λαανικό μαζί με τα ζυμαρικά μας. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε. Στρώνουμε τα υλικά μας σε βουρωμένο με 1 κουταλιά μαργαρίνη, ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ μας. Λιώνουμε το βούτυρο με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα για να μη σβωλιάσει. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα. Μετά από 7 λεπτά συνεχούς ανακατέματος θα έχουμε μια λευκή κρέμα. Αλατίζουμε κατά βούληση, ρίχνουμε 1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο και με την κρέμα μας καλύπτουμε τα ζυμαρικά με το κουνουπίδι που περιμένουν στο ταψί.Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Ψήνουμε για 25 λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ. Αφήνουμε το ταψί μας για 40 λεπτά εκτός φούρνου πριν σερβίρουμε.