Κολοκυθόπιτα γλυκιά
Κολοκυθόπιτα γλυκιά
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό φύλλο για πίτες
- 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στο μπλέντερ
- 1 και 1/4 φλ τσαγιού ζάχαρη
- 1 και 1/4 φλ τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 2κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικά)
- λαδι για να αλειψουμε τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Ρίχνουμε σε μπωλ το κολοκύθι , τη ζαχαρη, τη κανέλα, το σιμιγδάλι,
το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
Εάν μας φαίνεται υγρή η γέμιση, προσθέτουμε λίγο ακόμα σιμιγδάλι στη γέμιση.
Λαδώνουμε το ταψί μας, στρώνουμε δύο φύλλα για βάση,
λαδώνουμε το φύλλο και βάζουμε την πρώτη στρώση της γέμισης.
Συνεχίζουμε βάζοντας εν αλλάξ φύλλο-λάδωμα-γέμιση.
Κλείνουμε τα φύλλα που προεξέχουν και σκεπάζουμε με ακόμη 2 από επάνω.
Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο και κόβουμε σε κομμάτια.
Τοποθετούμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις,
στους 180 για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο.