Κολοκυθόπιτα γλυκιά
Κολοκυθόπιτα γλυκιά

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό φύλλο για πίτες
  • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στο μπλέντερ
  • 1 και 1/4 φλ τσαγιού ζάχαρη
  • 1 και 1/4 φλ τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 2κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικά)
  • λαδι για να αλειψουμε τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε σε μπωλ το κολοκύθι , τη ζαχαρη, τη κανέλα, το σιμιγδάλι, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε. Εάν μας φαίνεται υγρή η γέμιση, προσθέτουμε λίγο ακόμα σιμιγδάλι στη γέμιση. Λαδώνουμε το ταψί μας, στρώνουμε δύο φύλλα για βάση, λαδώνουμε το φύλλο και βάζουμε την πρώτη στρώση της γέμισης. Συνεχίζουμε βάζοντας εν αλλάξ φύλλο-λάδωμα-γέμιση. Κλείνουμε τα φύλλα που προεξέχουν και σκεπάζουμε με ακόμη 2 από επάνω. Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο και κόβουμε σε κομμάτια. Τοποθετούμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο.