Ρεβύθια σιφνέικα
Ρεβύθια σιφνέικα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 10 κρεμμύδια μεσαία
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 κουταλάκι δενδρολίβανο
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε από βραδύς τα ρεβύθια. Το πρωί τα βάζουμε σε χύτρα μαζί με νερό (να τα σκεπάζει λίγο), τον πελτέ, ένα από τα κρεμμύδια, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και λάδι να βράσουν για 20 λεπτά. Ταυτόχρονα τσιγαρίζουμε τα 9 κρεμμύδια με λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν. Μόλις βγάλουμε τα ρεβύθια από τη χύτρα (πρέπει να είναι ήδη μαλακά) τα βάζουμε σε ταψί, από πάνω τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια και για τρία τέταρτα στο φούρνο να "μελώσουν".