Φασολάδα... για απαιτητικούς
Φασολάδα... για απαιτητικούς

ΥΛΙΚΑ:
  • ½ κιλό φασόλια ξερά
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κούπα λάδι
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ (προαιρετικά)
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • Μερικά κλωναράκια μαϊντανό (περίπου 10) δεμένα σε ματσάκι
  • ½ κουτάλι κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά σε κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίστε τα φασόλια από ξένα σωματίδια, πλύντε τα και βάλτε τα από το βράδυ να σταθούν μέσα σε νερό ως το πρωί. Το πρωί στραγγίστε τα, ξεπλύνετέ τα και βάλτε τα σε κατσαρόλα με 7 ποτήρια νερό. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να χυλώσει το ζουμί. Αν θέλετε περισσότερο ζουμί, προσθέστε κι άλλο ζεστό νερό. Ο χρόνος βρασμού και το νερό που θα προσθέσετε εξαρτάται από το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια. Σερβίρετέ τα ζεστά συνοδεύοντάς τα με ελιές, τουρσιά, καπνιστή ρέγγα.