Σπετζοφάϊ
Σπετζοφάϊ

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.κ. μπούκοβο καυτερό
  • λίγο αλάτι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά το λουκάνικο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε ώσπου να μαραθούν. Σβήνουμε με το τσίπουρο και το κρασί και μόλις εξατμισθούν, προσθέτουμε τη ντομάτα, το μπαχάρι, το μπούκοβο, το αλάτι, τη δάφνη και το νερό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1/2 ώρα, ώσπου να πήξει σάλτσα.