Γρήγορη πρασοτυρόπιτα
Γρήγορη πρασοτυρόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 πράσα (το λευκό μέρος και το πολύ τρυφερό πράσινο) κομμένο σε ροδέλες
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/4 κουτ. σούπας αλάτι
  • 2 αυγά
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα τηγάνι με δύο κουτ. σούπας λάδι σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Χυλός: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά και τα κρατάμε στην άκρη. Λαδώνουμε μια φόρμα για τάρτα. Απλώνουμε στη φόρμα τα πράσα, τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και από πάνω περιχύνουμε με το χυλό. Ψήνουμε στο φούρνο για 30' περίπου. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι και αν χρειάζεται, συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το ψήσιμο.