Φάβα
Φάβα

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. φάβα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζάνι ελαόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Χυμός 1 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τη φάβα σε ένα σουρωτήρι και την αφήνουμε να μουλιάσει για 3 ώρες. Την βάζουμε σε μία κατσαρόλα και την σκεπάζουμε με νέρο. Όταν αρχίζει να αφρίσει αρχίζουμε να την ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουμε κόψει στα 4 και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει ανακατεύοντας που και πού για να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό του λεμονιού το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αλάτι.