Φάβα
Φάβα
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. φάβα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- ½ φλιτζάνι ελαόλαδο
- Αλάτι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Χυμός 1 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τη φάβα σε ένα σουρωτήρι και την αφήνουμε να μουλιάσει για 3 ώρες.
Την βάζουμε σε μία κατσαρόλα και την σκεπάζουμε με νέρο.
Όταν αρχίζει να αφρίσει αρχίζουμε να την ξαφρίζουμε.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουμε κόψει στα 4 και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει ανακατεύοντας που και πού για να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό του λεμονιού το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αλάτι.