Ρυζοσαλάτα
Ρυζοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 φλυτζ. ρύζι
  • 4-5 αβγά
  • ½ φλυτζ. μαγιονέζα
  • ½ φλυτζ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 2 βρασμένα καρότα
  • 1 μέτρια ντομάτα σφιχτή
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • μισή πιπεριά κόκκινη-μισή πορτοκαλί
  • 2 φέτες ζαμπόν
  • κάπαρη
  • 1 φλυτζ. μαϊντανό+άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι, σκόνη μουστάρδα
  • λάδι
  • ξίδι
  • σταγόνες σόγια σος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε ψιλοκομμένα όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνετε και αρωματίζετε με την μουστάρδα. Χτυπάτε το λάδι (έως μισό φλυτζάνι) με το ξίδι, τη σόγια σος και λίγη από τη μαγιονέζα και περιχύνετε στο μείγμα. Αφήνετε λίγο να τραβήξει η σαλάτα τα υγρά ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτετε τη μαγιονέζα. Σερβίρετε στη σαλατιέρα επιλογής σας. Καλύπτετε με την extra μαγιονέζα και διακοσμείτε με το περισσό αυγό, ροδέλλες πολύχρωμης πιπεριάς και μαϊντανό.