Μανταρίνια φοντάν
Μανταρίνια φοντάν

ΥΛΙΚΑ:
  • 20 περίπου μανταρίνια μεγάλα (μόνο τη φλούδα)
  • 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ψίχα
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλιζέ ή σοκολάτα τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα μανταρίνια από τη φλούδα, κρατάμε τη σάρκα τους για άλλη χρήση, πλένουμε καλά τις φλούδες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό όσο χρειάζεται για να τις σκεπάσει και τις αφήνουμε να βράσουν εως ότου μαλακώσουν. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι τις βρασμένες φλούδες των μανταρινιών και τις περνάμε από το μύλο των λαχανικών ή τη μηχανή του κρέατος για να γίνουν πολτός. Ρίχνουμε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη και τα ζυμώνουμε εώς ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και γίνουν μια ζύμη λεία και αρκετά σφιχτή. Πλάθουμε τη ζύμη μπαλάκια και τα τυλίγουμε ένα ένα σε ζάχαρη κρυσταλλιζέ ή σε σοκολάτα τρούφα. Αραδιάζουμε τα μπαλάκια στο μάρμαρο της κουζίνας, τα αφήνουμε να στεγνώσουν, τα βάζουμε σε μικρά χάρτινα φορμάκια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.