'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Πίτα με μέλι και καρύδια
Πίτα με μέλι και καρύδια

ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. σφολιάτα
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 6 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 100 γρ. καρύδια κομμένα σε φέτες
  • 0,3 λίτρα κρέμα χτυπημένη
  • Κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μοιράστε τη σφολιάτα σε 3 κομμάτια και απλώστε κάθε κομμάτι σε ένα πολύ λεπτό στρώμα σε ένα κύκλο 20 εκ. σε ελαφρά αλευρωμένη σανίδα. Βάλτε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεστάνετε ώσπου να αρχίσει να καπνίζει. Προσθέστε ένα κύκλο ζύμης και τηγανίστε επί 1 εώς 2 λεπτά από κάθε πλευρό, ώσπου να ροδίσει και να γίνει αφράτη. Βγάλτε την από το τηγάνι και στραγγίστε καλά σε χαρτί κουζίνας. Τηγανίστε τα υπόλοιπα κομμάτια της ζύμης με τον ίδιο τρόπο και αφήστε τα να κρυώσουν. Βάλτε ένα κομμάτι σε πιατέλα. Ρίξτε από πάνω το μισό μέλι, πασπαλίστε με τα μισά καρύδια και σκεπάστε με τη μισή κρέμα. Επαναλάβετε τις στρωσεις και τελειώστε με μια στρώση σφολιάτα. Σκεπάστε με ένα παχύ στρώμα ζάχαρη άχνη.