'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Γλυκό με ανθότυρο
Γλυκό με ανθότυρο

ΥΛΙΚΑ:
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 350 γρ. πλήρες γάλα
  • 90 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. μπέικιν
  • 125 γρ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • λίγο βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πολτοποιούμε το ανθότυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μεχρι να ενωθούν τα υλικά. Ενσωματώνουμε αλεύρι, μπέικιν και ξύσμα πορτοκαλιού. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό πασπαλισμένο με άχνη. Σερβίρουμε ως επιδόρπιο με κανονικού μεγέθους πιρούνι.