Πορτοκάλι κρέμα
Πορτοκάλι κρέμα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/4 λίτρου γάλα
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. σιμιγδάλι
  • 3 πορτοκάλια
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 9 στρογγυλά σαβογιάρ
  • 3 κουτ. σούπας λικέρ από πορτοκάλι
  • 6 μικρά μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη να βράσει και στο μεταξύ χτυπάμε την άλλη μισή ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών. Ανακατεύουμε στο μίγμα ζάχαρη, αβγά το σιμιγδάλι και προσθέτουμε το βραστό γάλα λίγο λίγο. Μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας ασταμάτητα . Διατηρούμε τον βρασμό 3 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε στο μίγμα τη ξυσμένη φλούδα 2 πορτοκαλιών και αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα, την ανακατεύουμε στη κρύα κρέμα και προσθέτουμε το λικέρ. Τοποθετούμε σε κάθε μπολ 1 σαβογιάρ βουτηγμένο στο χυμό του πορτοκαλιού που απέμεινε και γεμίζουμε το μπολ με τη κρέμα που ετοιμάσαμε. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με μια, ροδέλα πορτοκάλι και βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο. Η κρέμα σερβίρεται πολύ δροσερή.