'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Γιαουρτομπουγάτσα
Γιαουρτομπουγάτσα

ΥΛΙΚΑ:
  • Για τη βάση
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • Για την κρέμα
  • 5 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • παγωτό της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα, τα βουτυρώνουμε, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα διπλώνουμε στη μέση. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις. Μόλις τα φύλλα πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 25 λεπτά. Σερβίρουμε την μπουγάτσα χλιαρή, συνοδεία παγωτού.