Κουλουράκια με ταχίνι και μέλι
Κουλουράκια με ταχίνι και μέλι
ΥΛΙΚΑ:
- 120 γρ νιφάδες βρώμης
- 120 γρ μέλι ελαφρύ
- 100 γρ ταχίνι
- 5 δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 2-3 κ.σ. σταφίδες ψιλές
- 2-3 κ.σ. ξηροί καρποί
- 1 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- Μια πρέζα αλάτι
- Μια πρέζα τζίντζερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180οC.
Σ?ένα μπολ βάζω το μέλι και το κακάο και ανακατεύω καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν και να μην υπάρχουν σβώλοι.
Σ?ένα άλλο μπολ, βάζω τις νιφάδες βρώμης και προσθέτω τα υπόλοιπα ξηρά υλικά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Στο μίγμα των ξηρών υλικών, προσθέτω τώρα το μίγμα του μελιού με το κακάο και το ταχίνι και ανακατεύω καλα με το κουτάλι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετώ το μίγμα μου για 10' στο ψυγείο να σφίξει λίγο, αλλά και για να "δέσουν" τα αρώματα.
Στρώνω ένα ταψί με λαδόκολλα και με ένα κουτάλι παίρνω "μεριδούλες" από το μίγμα, τις τοποθετώ στο ταψί και τις διαμορφώνα σε μπισκοτάκια πιέζοντας της επιφάνεια σε πάχος ~ μισό δάχτυλο και στρογγυλεύοντας λίγο τις άκρες. Φροντίζω να υπάρχει απόσταση ~ 1,5 δάχτυλο ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν λίγο στο ψήσιμο. Μπορώ να τα πλάσω και με το χέρι, αλλά σε αυτήν την περίπτωση βρέχω με λίγο νερό τα δάχτυλα και την παλάμη γιατί το μίγμα κολλάει αρκετά.
Τοποθετώ στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω για 10' λεπτά ακριβώς.
Βγάζω απο το φούρνο, τοποθετώ το ταψί πάνω σε σχάρα και αφήνω minimum 10' τα μπισκότα να κρυώσουν.
Αφού έχουν κρυώσει καλά, φυλάσσω σε αεροστεγές δοχείο.