Τάρτα με ζάχαρη
Τάρτα με ζάχαρη

ΥΛΙΚΑ:
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1-2 ποτήρια νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο για τη γέμιση
  • 200 γρ ζάχαρη και 1 κουτ. σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο τον κρόκο του αυγού και το νερό και ζυμώνουμε ώστε τα υλικά μας να γίνουν ένα. Κάνουμε τη ζύμη μπάλα και την αφήνουμε για μισή ώρα. Την ανοίγουμε στη συνέχεια με το χοντρό πλάστη και τη στρώνουμε σε μια ελαφρά βουτηρωμένη φόρμα με κινητή στεφάνη. Καλύπτουμε την επιφάνεια με τα 2/3 της ζάχαρης και σκορπίζουμε το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο μικρά κομμάτια. Εν τω μεταξύ βάζουμε σε ψιλό σουρωτήρι 1 κουτ. σούπας αλέυρι και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτουμε πασπαλιστά την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήνουμε την τάρτα σε ζεστό φούρνο. Οταν η επιφάνεια της χρυσίσει τη βγάζουμε από το φούρνο και τη σερβίρουμε χλιαρή.