Τηγανίτες από γιαούρτι
Τηγανίτες από γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ:
  • 275 γρ. φαρίνα
  • 1 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουτ. της σούπας μαγιά
  • 1 τζούρα αλάτι
  • 2 αβγά
  • 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1/4 λίτρου γάλα αποβουτυρωμένο
  • 2 κεσέδες γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αδειάζουμε σε μια γαβάθα το αλέυρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλάτι, τα αβγά, το λάδι, το γάλα και τα γιαούρτια. Τα ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε το μίγμα σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Γυρίζουμε τις τηγανίτες, μόλις αρχίσουν να βγάζουν φουσκάλες από την πάνω μεριά. Σερβίρονται με μέλι ή μαρμελάδα και τυρί φέτα ή αποβουτυρωμένη κρέμα.