Τούρτα σοκολάτας
Τούρτα σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 παντεσπάνια στρογγυλά με κακάο
  • 250 γρ. κουβερτούρα σπασμένη
  • 3 κουταλιές νερό
  • 8 αυγά
  • 1 ποτήρι του κρασιού λικέρ
  • σαντιγύ
  • κομποστα ροδάκινα
  • αμύγδαλα ολόκληρα με τη φλούδα για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λειώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί και την αφήνουμε μέχρι να γίνει χλιαρή. Χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγγα και την προσθέτουμε λίγη-λίγη στο μίγμα ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω προσεκτικά. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει ελαφρά. Ραντίζουμε το πρώτο παντεσπάνι με λικέρ και απλώνουμε τη μισή ποσότητα μους. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, ραντίζουμε με λικέρ και απλώνουμε την υπόλοιπη μους στην επιφάνεια και στα πλάγια της τούρτας. Γαρνίρουμε με σαντιγύ αμύγδαλα και ροδάκινα κομπόστα.