Πορτοκάλια τηγανητά
Πορτοκάλια τηγανητά
ΥΛΙΚΑ:
- 2 πορτοκάλια
- 1 αυγό
- 1 κουτ. σούπας λικέρ
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και αφαιρούμε τη λευκή εσωτερική μεμβράνη τους. Κόβουμε τα πορτοκάλια ροδέλες πάχους 1 εκ. Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το λικέρ που διαλέξαμε και ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι. Βουτάμε όλες μία, μία τις ροδέλες των πορτοκαλιών πρώτα στο αλέυρι κι ύστερα στο μίγμα αυγό - ζάχαρη - λικέρ και τις τηγανίζουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Διατηρούμε τις ροδέλες κοντά στη φωτιά και τις σερβίρουμε ζεστές.