Σουφλέ λεμόνι
Σουφλέ λεμόνι
ΥΛΙΚΑ:
- 100 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. κόρν φλάουρ
- 6 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 300 ml γάλα
- 350 ml κρέμα γάλακτος
- ξύσμα από δύο λεμόνια
- 50 γρ. ζάχαρη για τη μαρέγκα
- λίγη ζάχαρη και βούτυρο για τις φόρμες
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 100 γρ. ζάχαρη με το κορν φλαουρ και τους κρόκους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις πάρει βράση, αδειάζουμε λίγο στο μείγμα των αβγών ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράζει συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Επειτα από 1 λεπτό το κατεβάζουμε απο τη φωτιά. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τα 50 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε ατομικές φόρμες για σουφλέ, γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για για 12 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.