Πανακότα με ζελέ ροδιού
Πανακότα με ζελέ ροδιού
ΥΛΙΚΑ:
- 4 φύλλα ζελατίνας
- 500 ml χυμός ροδιού, χωρίς ζάχαρη
- 100 γρ. ζάχαρη
- σπόρια από 1 ρόδι
- 3 φύλλα ζελατίνας
- 100 ml γάλα
- 900 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη για τη πανακότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνας. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό ροδιού με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά με μια κουτάλα. Μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τα ρόδια. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε ατομικά φορμάκια μέχρι το 1/3. Αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει μέχρι να φτιάξουμε τη πανακότα. Για τη πανακότα μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνας. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το μοιράζουμε στα φορμάκια με το ζελέ και τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τα φορμάκια σε ζεστό νερό.