Φέτα με μήλο και κρέμα
Φέτα με μήλο και κρέμα
ΥΛΙΚΑ:
- 250 γρ. ζύμη κρούστας
- 2 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 2 κουτ. γλ. τριμμένη φλούδα λεμονιού
- 0,15 λίτρα κρέμα γάλακτος
- 225 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
- 40 γρ. σταφίδα
- λίγο αλάτι
- 3 μήλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Απλώστε τη ζύμη σε φόρμα 20 Χ 30 εκ. Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη μαζί ώσπου να ασπρίσουν και να πήξουν. Προσθέστε το αλεύρι, τη φλούδα του λεμονιού, την κρέμα το τυρί, τη μαρμελάδα, τις σταφίδες και το αλάτι. Ξεφλουδίστε, βγάλτε τα κουκούτσια, κόψτε σε λεπτές φέτες τα μήλα και βάλτε τα πάνω στη ζύμη. Βάλτε από πάνω το μείγμα της κρέμας. Ψήστε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο στους 160 βαθμούς επί 1 ώρα. Αφήστε να κρυώσει. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε με χτυπημένη κρέμα που σερβίρεται χωριστά αν θέλετε.