Μαρέγκες Σοκολάτας
Μαρέγκες Σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ:
- 4 ασπράδια αυγών
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 125 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
- 0,3 λίτρα κρέμα χτυπημένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών ώσπου να σφιξουν. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μετά την υπόλοιπη με την τριμμένη σοκολάτα. Βάλτε με κουτάλι η κορνέ 30 μαρέγκες σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με χαρτί σιλικόνης και ψήστε σε προθερμασμένο κρύο φούρνο στους 140 βαθμούς επί 1,5 ώρα περίπου ή ώσπου να γινουν στεγνές και τραγανές. Βγάλτε τις μαρέγκες απο το χαρτί και αφήστε τις να κρυώσουν σε συρμάτινη σχάρα. Ενώστε τις μαρέγκες δύο-δύο κάνοντας σάντουιτς με τη χτυπημένη κρέμα.