Κέϊκ με κρέμα και μπανάνα
Κέϊκ με κρέμα και μπανάνα

ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. μπισκότα τζίντζερ σπασμένα
  • 4 μεγάλες μπανάνες
  • 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 65 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. σκούρα ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. της σούπας δυνατός μαύρος καφές
  • 0,3 λίτρα κρέμα, χτυπημένη
  • 1 μπανάνα κομμένη σε φέτες
  • 2 κουτ. γλυκού λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Απλώστε τα μισά τρίμματα του μπισκότου σε μια φόρμα κέϊκ των 20 εκ. με κινητό πάτο. Λιώστε ελαφρά τις μπανάνες με το χυμό του λεμονιού χρησιμοποιώντας πηρούνι. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να γίνει ενα ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέστε το αυγό, τον καφέ και τις μπανάνες και απλώστε ελαφρα και ομοιόμορφα στη φόρμα. Σκεπάστε με την κρέμα και πασπαλιστε με τα υπολοιπα τρίμματα μπισκότου. Αφήστε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Βγάλτε προσεκτικά από τη φόρμα και βάλτε σε πιατέλα. Βουτήξτε τις φέτες της μπανάνας σε χυμό λεμονιού και χρησιμοποιήστε τις για διακόσμηση.