Κορμός με καφέ και κρέμα
Κορμός με καφέ και κρέμα

ΥΛΙΚΑ:
  • 175 γρ. βούτυρο
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 4 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. του γλυκού δυνατός μαύρος καφές, παγωμένος
  • 16 σαβουαγιάρ
  • 0,6 λίτρου κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • 125 γρ. νιφάδες αμύγδαλου καβουρντισμένες
  • σκόνη στιγμιαίαου καφέ για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπήστε το βούτυρο ώσπου να γίνει αφράτο, προσθέστε τους κρόκους των αυγών, και μετά προσθέστε τη ζάχαρη. Προσθέστε τον καφέ σταγόνα, σταγόνα, χτυπώντας ώσπου να γίνει το μείγμα πηχτό και σαν κρέμα. Βάλτε 2 οριζόντιες σειρές από 4 σαβουαγιάρ σε πιατέλα. Αλείψτε με το μισό μείγμα του καφέ και ένα λεπτό στρώμα κρέμας. Επαναλάβετε τις δύο στρώσεις και σκεπάστε με τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ. Σκεπάστε το κέικ με την περισσότερη από την κρέμα που έμεινε και γαρνίρετε την υπόλοιπη από πάνω. Πιέστε τα αμύγδαλα στα πλάγια. Βάλτε με το κουτάλι λίγη σκόνη στιγμιαίου καφέ σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Ακουμπήστε την άκρη ενός σουβλιού στη σκόνη και μετά πιέστε την ελαφρά στην επιφάνεια του κέικ για να φτιάξετε διαγώνιες γραμμές.