Γκατώ με σοκολάτα
Γκατώ με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 5 αυγά
  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 175 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 2 κουτ. σούπας καυτό νερό
  • 0,3 λίτρα κρέμα γάλακτος
  • ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη ώσπου να γίνουν μια ανοιχτόχρωμη κρέμα. Προσθέστε τη σοκολάτα και μετά το καυτό νερό. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών ώσπου να σφίξουν και μετά ανακατέψτε ελαφρά αλλά καλά με το μείγμα των κρόκων. Βάλτε το μείγμα σε 2 ρηχές φόρμες των 20 εκ. και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-30 λεπτά ώσπου να σφίξει. Αφήστε τα στις φόρμες ώσπου να κρυώσουν και μετά βάλτε το στο ψυγείο ώσπου να κρυώσει. Κάντε σάντουιτς τα κεϊκ με την κρέμα και πασπαλίστε με ένα παχύ στρώμα ζάχαρη άχνη.