Ρολό με αμύγδαλα και κρέμα
Ρολό με αμύγδαλα και κρέμα
ΥΛΙΚΑ:
- 5 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
- μισό κουτ. καφέ, αρωμα αμυγδάλου
- 0,3 λίτρα κρέμα γαλακτος
- 325 γρ. ζάχαρη ψιλή
- 75 γρ. ολόκληρα αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και το άρωμα αμυγδάλου ώσπου να γίνουν πηχτό μείγμα. Χτυπήστε τα ασπράδια ώσπου να σφίξουν και μετά προσθέστε τα ανακατεύοντας ελαφρά. Χύστε το μείγμα σε φόρμα ρολού και ψήστε στους 180 βαθμούς ώσπου να γίνει λίγο στέρεο. Αλείψτε το με τη μισή κρέμα και τυλίξτε σαν ρολό. Βάλτε το σε πιατέλα και σκεπάστε το με την υπόλοιπη κρέμα. Βάλτε τα ολόκληρα αμύγδαλα και τη ζάχαρη σε τηγάνι και ζεστάνετε ελαφρά ώσπου να λιώσουν. Συνεχίστε το ψήσιμο ώσπου το μείγμα να πάρει χρώμα. Χύστε το μείγμα σε λαδωμένη λαμαρίνα και αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε το μείγμα σε κομμάτια ή τριψτε το με χοντρό τρίφτη και μετά πιέστε το πάνω στο κεικ.