Σφολιατάκια με κρέμα τζίντζερ
Σφολιατάκια με κρέμα τζίντζερ
ΥΛΙΚΑ:
- 250 γρ. ζύμη σφολιάτα
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 0,3 λίτρα κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
- 50-75 γρ. ψιλοκομμένο τζίντζερ γκλασέ
- κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Απλώστε τη ζύμη σε πολύ λεπτό στρώμα σε αλευρωμένη σανίδα και κόψτε σε στρογγυλά κομμάτια με κόφτη 10 εκ. Ρίξτε λάδι σε ένα τηγάνι και ζεστάνετε το ώσπου ένα κύβος ζύμης να ροδίσει γρήγορα. Προσθέστε 2 ή 3 κομμάτια ζύμη και τηγανίστε γυρίζοντάς τα μια φορά ώσπου να γίνουν αφράτα και ρόδινα και από τις δύο πλευρές. Στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας και μετά αφήστε να κρυώσουν σε συρμάτινη σχάρα ενώ τηγανίζετε τα υπόλοιπα κομμάτια της ζύμης. Σκεπάστε τα μισά κομμάτια με γαρνιτούρα κρέμας και πασπαλίστε με το τζίντζερ. Βάλτε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια της ζύμης και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.