Δαμάσκηνα με κανέλλα
Δαμάσκηνα με κανέλλα
ΥΛΙΚΑ:
- 250 γρ. δαμάσκηνα
- 1 κουτ. κανέλλα
- 2 κρόκοι αυγών
- 300 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 1/2 κουτ. άρωμα βανίλιας
- 2 σταγόνες γλυκαντικό
- 25 γρ. κορν-φλέϊκς σπασμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα δαμάσκηνα στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ 600 γρ. ή σε ατομικά μπωλ πυρέξ. Πασπαλίζουμε τα δαμάσκηνα με 1/2 κουταλάκι κανέλλα. Χτυπάμε τους κρόκους με το γιαούρτι, το άρωμα βανίλιας και το γλυκαντικό και τα ρίχνουμε πάνω στα δαμάσκηνα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και βάζουμε τόσο νερό όσο να καλυφθεί μέχρι τη μέση το πυρέξ ή τα μπωλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε τα κορν-φλέϊκς με την υπόλοιπη κανέλλα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας. Σερβίρονται καυτά ή κρύα.