Κρέμα με μούρα
Κρέμα με μούρα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κουταλιά κρέμας αραβοσίτου σε σκόνη
  • 300 γρ. γάλα
  • λίγες σταγόνες γλυκαντικό
  • 300 γρ. μούρα
  • 1 κουταλιά νερό
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • λίγα μούρα για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τη σκόνη κρέμας με λίγο από το γάλα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα της κρέμας, μετά το ξαναβαζουμε στη χύτρα. Το ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Μαγειρεύουμε 1 λεπτό. Προσθέτουμε το γλυκαντικό και την αφήνουμε να κρυώσει. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μούρα και τα βάζουμε σε μια χύτρα με το νερό. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε λίγο γλυκαντικό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τα φρούτα σε μπλέντερ για να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε τον πουρέ των φρούτων και το γιαούρτι στην κρέμα και τα χτυπάμε να ενωθούν. Τα βάζουμε σε 4 μπωλ και διακοσμούμε με μούρα. Το παγώνουμε πριν σερβίρουμε.