Φρουτοσαλάτα
Φρουτοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πεπόνι
  • 250 γρ. σταφύλια
  • 250 γρ. φράουλες
  • ξύσμα και χυμος ενός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά σέρρυ
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. τριμμένο τζίτζερ
  • 150 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 4 κομμένα τζίτζερ για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίστε και κόψτε το πεπόνι σε κύβους. Κόψτε στη μέση τις ρόγες των σταφυλιών και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Κόψτε σε φέτες τις φράουλες. Βάλτε όλα τα φρούτα σε μπωλ. Ανακατέψτε μαζί το ξύσμα, το χυμό, το σέρρυ, το τριμμένο τζίτζερ και τη ζάχαρη. Περιχύστε τα φρούτα με το μείγμα και αφήστε τα να μουλιάσουν για αρκετες ώρες, ανακατεύοντας πότε-πότε. Σερβίρετε τη φρουτοσαλάτα σε ατομικά μπωλ, γαρνιρισμένη με το γιαούρτι και κρυσταλλιζέ τζίτζερ.