Μαρέγκα με λαγοκέρασα
Μαρέγκα με λαγοκέρασα

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. λαγοκέρασα
  • 1 κουτ. νερό
  • λίγες σταγόνες γλυκαντικού
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 75 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα λαγοκέρασα και τα βάζουμε σε χύτρα με νερό. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε το γλυκαντικό. Τα βάζουμε σε πυρέξ. Χτυπάμε τα ασπράδια να πήξουν και προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, ανακατεύουμε και στρώνουμε τη μαρέγκα πάνω στα λαγοκέρασα. Ψήνουμε στους 180 βαθμους για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα. Σερβίρεται καυτή ή κρύα.