Παγωτό Βανίλλια
Παγωτό Βανίλλια

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 φλυτζάνια γάλα
  • 1/4 φλυτζάνι αλεύρι
  • 4 βανίλλιες
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύετε μαζί την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτε το γάλα και αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά. Προσθέτετε 1 κούπα από το καυτό γάλα στα αυγά και ανακατεύετε συνεχώς. Ρίχνετε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς για ένα λεπτό. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τις βανίλλιες και την κρέμα γάλακτος. Το μείγμα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή.