Χαλβάς με ταχίνι
Χαλβάς με ταχίνι

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 φλυτζ. τσαγιού νερό
  • 3 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλυτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 1 κανελόξυλο
  • 100 γραμμ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • κανέλα σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια μικρή κατσαρόλα φτιάξτε το σιρόπι, βάζοντας τη ζάχαρη, την κανέλα και το νερό. Διαλύετε το ταχίνι σε δύο κουταλιές νερό. Αφήστε το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα καβουρδίστε το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, χωρίς να προσθέσετε τίποτα άλλο. Όταν αρχίσει να ροδίζει, τότε ρίχνετε τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το ζεστό σιρόπι λίγο λίγο, προσέχοντας να μην καείτε. Στο τέλος ρίχνετε και το αραιωμένο ταχίνι, το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να δέσει ο χαλβάς και να ακούσετε το χαρακτηριστικό ήχο "πλαφ". Αποσύρετε από τη φωτιά. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και το καπάκι και αφήνετε για 5 λεπτά περίπου. Μεταφέρετε σε φόρμα, αφήνετε να κρυώσει και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Πασπαλίστε με κανέλα και σερβίρετε.