Καταίφι
Καταίφι

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 4 φλυτζάνια καρυδόψυχα
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 κιλό καταίφι
  • 7 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 5 φλυτζάνια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C. Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα καρύδια, την ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλλα . Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε το μισό καταίφι, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο. Στρώνετε από πάνω την γέμιση από τα καρύδια. Από πάνω βάζετε το υπόλοιπο καταίφι και το περιλούετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε για μισή ώρα περίπου. Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες. Φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά. Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το καταίφι.