Κέικ πορτοκαλιού
Κέικ πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ:
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 550 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 6 κουτ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • φλούδα από μισό πορτοκάλι τριμμένη
  • λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ, το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά, το χύμό και τη φλούδα πορτοκαλιού και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρϊχνουμε το αλεύρι και τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Αλείφουμε με βούτυρο μία μεγάλη μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το βγάζουμε από τη φόρμα και τα γαρνίρουμε ελαφρά με μαρμελάδα πορτοκάλι.